Dopgåva – med barnets namn på

Prylar med bebisens namn på blir utmärkta dopgåvor.
Dels känns ju gåvan väldigt personlig och trevlig med barnets eget namn, och dels är ju dopet/namngivningen i sig en ritual som sätter extra fokus just på barnets namn.

En doptavla
En doptavla är en målad tavla med motiv som passar i ett barnrum, ofta lite gammaldags med nallar och leksaker eller liknande. På tavlan målas barnets namn och födelsedatum eller dopdatum och liknande dit för hand av det företag man beställt tavlan av.

Gosedjur
En liten nalle med barnets namn på är bedårande, och blir i bästa fall en trogen vän genom åren.
Titta exempelvis på sajten Nallegram.
Där det finns många finna alternativ, enkelt att beställa direkt över nätet. Man kan välja barnets namn + dopdatumet inbroderat, men det kan vara lika trevligt med födelsedatumet eller "jag är Olles nalle" eller någon helt annan text. Du bestämmer!

Personlig sagobok
Det finns också företag som erbjuder skräddarsydda sagoböcker som handlar om barnet i fråga, dvs barnets namn står här och där i boken och barnet "är" en av karaktärerna. Bland annat så går det att beställa dessa hos butiken Sagolandet.

Möbler
En liten stol, en pall, en leksakskista, en skylt till dörren…
Det mesta blir charmigt med barnets namn på, kanske ihop med någon liten nalle, prinsesskrona, bokstavskloss eller ängel eller liknande.
Är du lite händig och road av pyssel så målar du självklart själv. Shabloner för att hjälpa dig att göra bokstäver hittar du enkelt på hobbyaffärer, exempelvis Panduro. Ett annat alternativ är att köpa färdiga "gnuggisar" i form av vackra bokstäver och ev någon liten söt nalle eller så som du klipper ut i tunt papper, exempelvis från en serviett eller fotostatkopia. Sedan lackar man ordentligt över och voila – urtjusigt! (Den tekniken kallas decoupage, och det kan du också få goda råd om i närmaste hobbyaffär eller läsa mer om på nätet.)

Vackra lakanet eller filten
Är du slängd i att brodera syr du kanske själv det där vackraste skrytöverlakandet som kan vikas över täcket i vagnen eller i sängen. 
Du kan också beställa det med barnets namn eller monogram på. 

Lagtröja
Är föräldrarna hängivna fotbollsfans? Beställ en lagtröja med favoritlaget, lämpligt nummer och bebisens namn. Garanterat succé!!!

Broderi- och monogram-service:
Det finns en rad företag som säljer textilier som kan beställas med ett namnbroderi eller monogram på. Här är några förslag:
Tilldig.se
Floralin & Junior
Scandinavian Life