Fler tips för inbjudan

Här får du fler konkreta tips på hur du kan snickra ihop en personlig dopinbjudan eller tackkort:  

Tips! Låna hem en katalog med tapeter från lokala tapetaffären. Scanna in en del av en tapet du gillar och låt den bilda bakgrund. Eller har du någon rulle kvar av favorittapeten hemma? Använd den.  

Tips!  Använd bebisens fot. Eller ett monogram.
Läs mer på tema.  
 

Tips!  Kika runt på några webbsajter som ägnar sig åt att sälja inbjudningskort för inspiration. Låt dig inspireras. Vad gillar du? Vad kan du göra i din egen tappning?  

Tips! Köp silver- eller guld-penna och handtexta barnets namn + datumet för dopet på kortets framsida.   

Tips! Sidenband eller spetsar blir fint på en dopinbjudan.

Tips! Svart papper är förbluffande vackert om man skriver på med en vit penna. Finns i bok- och pappers-affärer. Kanske ett svartvitt foto på en sovande bebis därtill och saken är klar.  

Tips! Om det är rätt säsong och du hinner planera lite i förväg så plocka gärna blommor och lägg mellan hushållspapper i en tjock bok och pressa någon vecka. Klistra sedan upp försiktigt på färgade kort. Praktiskt spraylim finns. Vackert och ”levande”. Tänk bara på att välja blommor som inte är tjocka. Vita blommor brukar inte heller lyckas så bra då de gulnar.   

Tips! Låna en bokmärkesängels vingar till en bild av ansiktet på din egen rara lilla bebis.  

Tips! Starta inbjudan med ett fint citat eller en dikt och en bild på ditt barn.
Förslag på citat och passande dopdikter hittar du här. 
 

Tips! Du kan göra flera ark och binda ihop dem med ett vackert sidenband, eller sy ihop dem på symaskin. Prova dig fram.

Tillbaka till Dopplanering