Dopinbjudan, tackkort …

Roligt pappersarbete! 

Få saker är så roliga att hitta i brevlådan som ett tjockt, kanske färgat kuvert av vackert papper och med handskriven adress. Ögat snappar upp det direkt bland alla räkningar och reklam: ”Nämen vad kul, måste vara någon slags inbjudan!”
I dag gör många av oss det mesta digitalt, och det kan förstås bli hur fint som helst. Men om du orkar/hinner/vill så fixa gärna ett riktigt pappers-inbjudningskort. Affärerna är fulla med inbjudningskort för dop, och det finns också gott om nättjänster som erbjuder fina kort på beställning. Men OM du är sådan att du gärna pysslar lite själv och tycker det är roligt, så missa för allt i världen inte chansen att göra en riktigt personlig inbjudan. Du väljer själv var ambitionsnivån ska läggas – det behöver inte ta så mycket tid.  

Missa inte chansen att hitta ett tema
Genom att göra en personlig inbjudan får du också chansen att sätta något slags tema för dopet: En färg eller en symbol som kan komma igen i inbjudan, i programmet i kyrkan, på servetterna och glasmarkörerna på dopfesten och självklart i det obligatoriska tackkorten (Jo, det tillhör absolut god ton att skicka tackkort efteråt).

Idéer kring tema för dopet hittar du här. 

Liten fot

När du hittat ditt tema är det bara att sätta igång, antingen i datorn, med scrapbooking eller någon annan metod som du gillar.  Satsa på att köpa lite extra fint papper, med stadga i och kanske tonat i någon färg eller med struktur i, så blir resultatet genast mycket proffsigare än om du kör med vanligt vitt kopieringspapper. Det finns också transparenta papper och kuvert som är väldigt vackra. Fint papper och kuvert kostar en liten slant, men gör mycket för resultatet.

Läs ännu fler tips för dop inbjudan här! 

Information som bör finnas med i inbjudan:

  • Barnets och familjens namn förstås
  • Datum och tidpunkt för dopet
  • Vilken kyrka/dopplats ni har valt, och adressen. Passa gärna på att lägga med en liten kartbild. Du kan t ex hämta den på Google maps. 
  • Gärna information om vad som händer efter dopgudstjänsten. T ex "Efter dopakten bjuder vi på kaffe hemma hos oss på Bygatan 2."
  • Vilket datum ni vill att man ska O.S.A. (meddela om man kan komma) och telefonnummer/mail-adress ed dit man kan höra av sig. 

Förslag på mer ”pappersarbete”:  

  • Programblad till kyrkan
  • Tackkort  Här hittar du inspirationen! 
  • Glasmarkörer till festen
  • Härliga ”matskyltar” till festen

Till "Dopplanering"