dopalbum

Be alla gästerna på dopet om hjälp med att göra ett fint album. Det är ett fint minne som kan ge mycket glädje i framtiden, särskilt om du gästerna skriver några personliga rader till barnet. Det kan gå till så här:

Köp ett fotoalbum med vanliga papperssidor inuti. Ett album med svarta sidor som du skriver i med vit penna blir extra snyggt!
(Köp gärna ett par vita pennor bara, för säkerhets skull så att inte pennan strejkar så att du står utan på dopdagen!)

Fotografera gästerna systematiskt. Kanske kan du be någon gå runt under festen, eller också ber du alla gästerna att någon gång under festen se till att posera inför en utsedd fotograf. De kan gärna samla sig familjevis eller i par på kortet.

Du/fotografen kan se till att alla bilder tas inför en snygg bakgrund, till exempel i grönskan i trädgården eller framför en lugn vägg.

Vill du verkligen ha den extra lilla knorren kan du i förväg leta fram en tom, stor tavelram. Den kan gästerna hålla upp framför sig och kika ut igenom. På det sättet blir gästerna lite extra fnissiga och alla bilderna blir enhetliga och håller ihop i albumet – jättesnyggt!

I samband med att bilden tas ber du gästerna att också skriva sina namn och gärna en personlig hälsning till barnet på en egen sida i albumet. Om du vill kan du också använda albumet till att sätta in dopbilder på barnet och från kyrkan senare, eller också har du det i ett separat album.

Tillbaka till dopfesten