Dopgåva – Ett fadderbarn

Tycker du att bebisen har allt? Vill du ge en gåva som signalerar någonting större?
En möjlighet är att hitta ett humanitärt syfte som du själv känner för och som du tror att barnets familj skulle uppskatta. Ett biståndsprojekt riktat till barn i utsatta situationer, kanske? Och skänka en gåva dit. I regel får man tillbaka ett tackkort eller något diplomliknande som man sedan kan överräcka som present.  

En annan möjlighet är att "ge bort" en kontakt med ett fadderbarn. Fördelen med ett fadderbarn är att det innebär en mångårig relation där man ofta brevväxlar och lär känna varandra lite. Detta ger en fantastisk chans att vidga kunskapen om och förståelsen för att det finns barn som lever under helt andra omständigheter än barn i Sverige. Se i så fall gärna till att be om ett så ungt fadderbarn som möjligt eftersom det ju lär ta några år innan barnet som döps blir så pass stor att han eller hon har utbyte av kontakten med fadderbarnet.
Ofta innebär fadderskapet också att man skickar månadsinbetalningar som bidrag, så det innebär ju förmodligen att du får ta på dig att göra det för många år framåt…