Dopinbjudan, tackkort …

Roligt pappersarbete! 

Få saker är så roliga att hitta i brevlådan som ett tjockt, kanske färgat kuvert av vackert papper och med handskriven adress. Ögat snappar upp det direkt bland alla räkningar och reklam: ”Nämen vad kul, måste vara någon slags inbjudan!”
I dag gör många av oss det mesta över mailen, men faktum är att det finns några få tillfällen då inte ens ett aldrig så trevligt illustrerat mail slår ett riktigt, gediget snigel-inbjudningskort. 
Affärerna är fulla med inbjudningskort för dop, och det finns också gott om nättjänster som erbjuder fina kort på beställning. Men OM du är sådan att du gärna pysslar lite själv och tycker det är roligt, så missa för allt i världen inte chansen att göra en riktigt personlig inbjudan. Du väljer själv var ambitionsnivån ska läggas – det behöver inte ta så mycket tid.  

Missa inte chansen att hitta ett tema
Genom att göra en personlig inbjudan får du också chansen att sätta något slags tema för dopet: En färg eller en symbol som kan komma igen i inbjudan, i programmet i kyrkan, på servetterna och glasmarkörerna på dopfesten och självklart i det obligatoriska tackkorten (Jo, det tillhör absolut god ton att skicka tackkort efteråt).

Idéer kring tema för dopet hittar du här. 

Liten fot

När du hittat ditt tema är det bara att sätta igång, antingen i datorn, med scrapbooking eller någon annan metod som du gillar.  Satsa på att köpa lite extra fint papper, med stadga i och kanske tonat i någon färg eller med struktur i, så blir resultatet genast mycket proffsigare än om du kör med vanligt vitt kopieringspapper. Det finns också transparanta papper och kuvert som är väldigt vackra. Tänk bara på att om du tänker designa ett kort i datorn så tar inte skrivaren vilket papper som helst. Be bok- och pappershandeln om hjälp så hittar du rätt. Fint papper och kuvert kostar en liten slant, men gör mycket för resultatet. Dessutom är det troligen inte 150 inbjudningar du ska skicka ut, utan en något mindre skara 

Läs ännu fler tips för dop inbjudan här! 

Information som bör finnas med i inbjudan:

  • Barnets namn förstås
  • Datum och tidpunkt för dopet
  • Vilken kyrka. Passa gärna på att lägga med en liten kartbild. Du kan t ex hämta den på Eniro.se eller Hitta.se.
  • Gärna information om vad som händer efter dopgudstjänsten. T ex "Efter dopakten bjuder vi på kaffe hemma hos oss på Bygatan 2."
  • Vilket datum ni vill att man ska O.S.A. (meddela om man kan komma) och telefonnummer och exempelvis mail-adress dit man kan göra det.

 

Förslag på mer ”pappersarbete”:    [under konstruktion. Alla länkarna fungerar inte ännu. Sorry.] 

 

 

  • Programblad till kyrkan
  • Att skicka ut tackkort är ett måste. Här hittar du inspirationen! 
  • Glasmarkörer till festen
  • Härliga ”matskyltar” till festen

 

Tillbaka till "Dopplanering"

Be Sociable, Share!

Comments are closed.